Resor & utflykter

Istanbul [dag 2]

Då fortsätter Istanbulresan, detta är dag 2.
Denna dag gick i shoppingens tecken. Vi besökte både Grand Bazaar som är en sjukt stor inomhusbazaar och Istiklal Cadessi som är en lång shoppingata + lite gränder där omkring. Fast först åt vi frukost på takterassen på hotellet, det var inte dumt det.
På bazaaren köpte vi lite keramikunderlägg och ”are you from Germany?” samt fraser på tyska (som jag absolut inte kan återge) var det som butiksägarna yttrade till oss flest gånger.. Sen tog vi oss över till Taksim, som är den nyare delen av staden och där hittade vi shoppinggatan, lunch, mysiga gränder, fler katter och till sist tog vi en tur upp i Galatatornet innan vi begav oss hemåt med metron igen. Avslutade kvällen med att dela en stor tallrik kött och annat mumsigt. Drack turkiskt te också..det var inte lika gott..
 
 
 
 

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *