C'est moi

Oui, c’est moi, 1

 
Frankofilen
 
Jag är student och bor i Linköping sedan tre år tillbaka med ett års pluggande kvar (mon dieu, snart dags för det riktiga arbetslivet!).
Men som sagt, nu över sommaren bor jag i min hemstad och jobbar inom omsorgen.
 
Jag drömmer om Paris. Egentligen är det ganska osmart av mig att plugga det jag pluggar för det funkar liksom inte riktigt att bara åka över och jobba i Frankrike.. Men jag älskar verkligen min utbildning också. Och ingenting är omöjligt! Och vem har sagt att man behöver jobba med samma yrke i 40 år? Mer om framtidsdrömmar längre fram..
(Läs här om vad jag pluggar, jag vill inte skriva ut det i bloggen ifall det skulle kunna googlas fram).
 
Jag älskar franska. Satte i sexan upp målet ”jag ska kunna flytande franska” och efter ett år i fransktalande delen av Schweiz och en sommar i Paris var målet nästintill uppnått. Flytande är det väl inte riktigt just nu men jag klarar mig. 
Ytterligare ett mål som jag och en vän har (ja, vi är lite galna och en smula underliga..): Åka till Paris en gång om året. Jag var där första gången 2006 och har sedan spatserat och njutit på parisiska gator minst en gång varje år förutom 2010 då jag var i Nice. Har redan hunnit med det i år då vi tog en Paristripp över Nyår.
Sa jag att jag älskar franska? och Paris? 😉
 
Det var en första presentation av den franska sidan av Maja (som såklart underhåller franskabehovet med universitetskurser på kvällstid..haha)
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *