Au-pair i Schweiz

Helg med höjdpunkter

En helg med Camilla som började med försenade (!!!) tåg på fredagskvällen. Möjligen skrivs det in i Schweiz historia. ”Flera försenade tåg på en kväll”. Det händer liksom aldrig.. 😛
Vi toppade med Bern på lördagen som dagen till ära (?) hade invaderats av poliser i full kravallutrustning. Vi listade aldrig riktigt ut vad som var på gång..
Vi hittade i alla fall butiken som gjorde vår dag. Och nej, vi slängde inga pengar i sjön på klädesplagg som snart går ur modet utan vi försvann in i böckernas värld i en antik bokhandel. Böcker från 20-talet på franska förgyllde vår dag (möjligen är det en sån sak som bara just vi två kan lägga pengar på (men observera: inte alls mycket pengar alls) ) Jag hittade även äntligen en bok om Degas, så nu tillhör den min boksamling som sakta växer sig större.
Efter att ha inhandlat mat för kvällen och tillbringat 2 timmar på Berns tågstation för att vänta på ett tåg efter kl19. Får man då åka gratis så gör man den uppoffringen. Väl tillbaka i Court gjorde vi en godgod tacopaj som vi satte i oss innan det blev film i form av Chicago med paus för glass och maräng. Kan väl säga att vi somnade ganska så gott någon gång efter midnatt..
Den finfina helgen avslutades med lunch. I Frankrike. Närmare bestämt i staden Belfort. Vi läste kartan rätt och vi kom fram utan att fastna i gränskontrollen. Promenerade en liten stund, åt, och körde tillbaka. 

Så kan det gå när man bor i Schweiz. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *