Gymnasiet

Ca me va droit au coeur

Point of no return..

Flygbiljetten är bokad. Jag åker lite tidigare på dagen än vad jag hade tänkt först, 13.40 närmare bestämt. Kändes inte så lockande att sitta på Kastrup i 4 ½ timma och vänta på nästa flyg.

Den 29 september förra året (min 18 års- dag btw!) fick jag det glädjande telefonsamtalet. Schweiz ringer och berättar att de så gärna vill ha dit mig. En otroligt bra 18-års present måste jag säga. Och nu sitter jag här med en flygbiljett i handen ( i alla fall teoretiskt sett) och allt är bestämt. Det känns skönt att ha bestämt sig för något så att man slipper stå  och vela och inte veta vart man ska ta vägen. Jag kom på något bra häromdagen. Även om klassen flyger iväg åt alla håll så kommer ju en del folk finnas kvar här i stan, i alla fall i ett år. Bra att jag vet vart jag har er! 

Kullenfestivalen var mycket gemytlig. Vacatierra var grymmast och alla Skarafolk var lite småförvirrade över att det var så mycket folk där som inte var bördiga Katedralskolan. Vilket ju var supertevligt att andra också hade hittat dit alltså. NTV hade verkligen lyckats och vädret lyckades vara bra om man bortser från lite regn under en period fast då satt jag i bilen påväg dit så det störde inte mig direkt. Behagligt och trevligt var det.

Skövde idag med mamma, Julia och Anton. Hittade studentskor, en massa olika sorters spännen till balhåruppstättningen och ett par jeans. Mamma listade ut vad vi hade köpt i morsdag-present när hon ville köpa boken jag precis hade slagit in.Fast det tog ett tag innan hon fattade. ”Åh, men har den redan kommit ut, då måste jag köpa den”. Jag: Nej, det ska du inte. Mamma: Nej, då sätter jag mig väl bara med den, vi får ta det efter studenten. Jag: Precis. Mamma efter en stund: Kan ju önska mig den i morsdag-present. Jag: Kan du ju göra… Då gick det upp ett ljus.. Min mamma är smart ibland.. Köpte mig även en ny kalender. Jag är möjligen lite småttgalen i kalendrar, framförallt nya. Direkt när man kommer hem sätter man sig ner med alla färgglada pennor och den nya älskade och så skriver man och målar för fulla muggar. Högtidsdagar, födelsedagar, och annat smått och gott. Möjligen finns det en diagnos för det..kalendermani eller nått. Men jag lovar, jag är normal i vanliga fall.

Och imorgon blir det ännu mer, då ska minneskort skapas. Spännande. Får se vad jag hittar på. Hoppas att fantasin kommer att flöda. Om någon kär klasskamrat läser detta så kan jag ju påminna om fotona. Måste ha dem snart. Vi måste välja och jag måste layouta och köpa stora papper.

Morsdag och Klassbollen imorgon. Bror ska spela och vi ska väl fika lite vid sidan av planen för att fira.

Tror jag ska börja med studentgrejerna redan nu. Börjar att få inspiration. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *