Gymnasiet

En månad till något nytt

Veckans MVG. Men hur i sjutton kom han fram till det..? ”Kanske skulle lite mer egna åsikter komma fram på slutet, lite för mycket innantill där kanske, ni har inte använt några mer artiklar?, ni kunde ha redogjort för de liberala och de socialistiska åsikterna i frågan. Men jag hör ju att ni har analyserat ert material mycket bra.” Öhh..vi hade inte analyserat ett skit kan man säga. ”En mycket kreativ och underhållande redovisning, det blir ju ett högt betyg detta. Jag sätter MVG” Öhh..va?? Ok. Har några ufon intagit Richard Petterssons hjärna kanske..? Fast vi var ju bra. Dock hade vi mycket fakta och lite resonemang och analys, enligt oss. Fast inte enligt honom tydligen. Vi gick därifrån förvirrade men glada.

Tisdagen började med nationellt prov i engelska. Jag tror det gick kasst. I alla fall ibland. Störande tunnelbaneljud i bakgrunden på hörövningarna. Sedan alltså samhällsredovisning om massmedia. ”Det får ju mig osökt att tänka på reklam..osv”. God lunch var det. Skaramaten är fortfarande hundra gånger bättre än Falköpingmaten. Fast tyvärr var såsen nästan slut. Promenad ner till bussen och jag åkte hem. Eller till stan, för studentskor måste jag hitta snart. Men jag hittade inga. Åt en Pop 74 och åkte sen hem. Skrev lite uppsats och spelade lite piano. Herman ringde och vi tog promenad upp till trumkåren med Second hand som halva vägen-stopp. Kavajen tillhör fortfarande mig btw, den byter till sin rättmätige ägare imorgon. Repet var bra. Och vi ska värma upp publiken på FKIK-Umeå matchen fick vi reda på. Storpublik. Dagen avslutades med franska för hela slanten och lite telefonprat.

Onsdag förmiddagen bjöd den jäkla allergin upp till dans och jag fick ha idrott själv inne. Klarade inte av att vara ute och anstränga mig utan andnöd så jag missade elefanttopsen och kardborreboll. Typiskt. Lektionen var slut 10.10, nästa lektion 14.30. lite umgås, sedan lite mat. Idag var det grilldag så livs stod ute och grillade stora kycklinglår som man fick hämta. Till det var det potatissallad. Mums. Som sagt Skaramat är inte dumt det. Pluggade franska och sedan såg vi MoP-produktionen igen eftersom vi inte hade så mycket annat att göra. Teatrarna kom lagom till Anton och Lordi och vi hyllade honom något enormt. Ut lite snabbt för studentprat. Kortege och lärarpresenter. Hämtade Annika för engelska vid baren. (Vår klass kommer att leva vidare i vår finfina bar utan för aulan. Den ärvår, bara vår!) Indelning i grupper ska ske och sedan gick hela klassen in i aulan igen. Vi gav helt klart mopparna (som igrunden är ett samhällsprogram, och musik är ett estetiskt ämne. Det blir ett estetiskt program. så det så!) en mycket bättre publik än vad de gav oss. Vi är ju ödmjuka vi. Det verkar inte som om att de tog vara på vår julklapp, som var just ödmjukhet. Vi ägde iallfall publiken.

Pianolektion och jag spelade hela det klassiska stycket som jag inte riktigt vet vad det heter. Typ andra satsen i nått. Per kopierade upp en massa stycken så jag kan lära mig själv. Det är nu två lektioner kvar. Det är sorgligt. Sättet jag spelar piano på är fint tydligen.

Kvällen artade sig mycket bra. Åkte till Mia för lite förfest innan Ölbrännbollen i Museiparken. Det började åtta, vi var där åtta. Det var typ bara vi esteter där. Vi spelade och vi hade hur kul som helst även fast vi typ bara var 2-3 stycken i utelaget medans innelaget var 10. Det var ju inte konstigt att de vann..Sen blev det mys på filtar och med filtar om sig innan färd mot Olins. Inget folk på Olins först men det blev mer och mer. Malin stod för dagens tabbe då hon glömde balskorna i museiparken. Vi sprang som aldrig förr till bilen och åkte tillbaka för att leta. De hittades välbehållna fast utan kassen som de låg i från början.

Jag hade tänkt åka så att jag var hemma vid halv-ett ett tiden. Det blev tillslut kvart i tre som jag svängde in på uppfarten. Så det var en bra kväll kan man säga. poängsatt blev jag till och med.. Otroligt glad var jag av ingen som helst anledning egentligen. Jag hade bara en mycket positiv känsla i kroppen. Sådana känslor är bra.

Nu börjar det bli lite långt här. Lite uppsats nu innan färd till Anna för dans och sedan ska vi ta oss upp till Motell Ålleberg och hjälpa till där. Jag vet inte med vad men vi ska iaf vara där i tre timmar. Hur kvällen artar sig får vi se.

Om en månad är man inte längre elev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *