Gymnasiet

Lördag

Dagen artade sig mycket annorlunda än vad jag hade tänkt. Och mycket trevligare, fast en kanske lite mindre effektiv dag blev det.

Det började med att mamma pratade om att åka upp till stan och jag skulle hänga med för att hitta skor och en studentklänning. Sedan bestämde vi att vi istället skulle åka ut till Kinnarp men vi hamnade till sist i Jönköping. Studentklänning är nu köpt och jag kan konstatera att jag i en stor stad och bakom ratten inte är den bästa kombinationen. Jag kommer aldrig klara av att köra ensam med en massa skyltar att läsa hela tiden runt omkring. Stört omöjligt.

Så inte så mycket plugg har blivit gjort. Fast jag har övat på muntliga redovisningen. Tillslut blev min karaktär en gammal tant så det kommer att bli kanonbra. En skånsk entonig tjej, en nyhetsuppläsare, en barnprogramsledare och så min gamla tant ska ta klassen med storm och lära dem allt vi kan om massmedia.

Jag får inte glömma att fixa nytt pass. Och boka flygbiljett. Och köpa STOR resväska

Eurovision song contest. Man vill se Sveriges bidrag, tänker ”vad är det här” om flera bidrag (varav ett vinner), och när Sverige har gjort sitt vill man se röstningen. Ganska långa väntepauser däremellan. Om man ser det själv. Som jag nog gör. Ingen Skara-trip på grund av jobb imorgon så jag bäddar väl ner mig och pluggar samtidigt eller nått. Tar igen det som missades på dagen.

Fina bilder kom från Schweiz. Här ska jag bo. Det är bara att komma och hälsa på! Gratis boende och kanske en tripp till Alperna eller nån fin schweizisk stad. Med mig såklart. Låter väl inte helt fel va?

Vilken natur, och så har jag hört att Schweiz är ett mycket kuperat land så backar lär det vara gott om. Både trevligt och kanske inte lika härligt ibland

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *