Mat & bak

Recept: Chokladdoppade chokladbollar med havssalt

I veckan hade en kollega gjort de här fantastiska pralinerna och vi ville alla ha receptet. I helgen bestämde jag mig för att göra dem. Så himla goda och enkla. Här kommer receptet så ni kan förgylla en helt vanlig måndag med en lyxpralin!
För ca 25 bollar:
4 dl havregryn
100g smör
1 1/2 dl dulche de leche (karamelliserad mjölk)
4 msk kakao
1/2 dl starkt kaffe
För garnering:
200g mörk choklad
Havssalt
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål, jag körde stavmixern. Låt smeten stå en stund i kylen för att det ska bli enklare att rulla bollar (den blir lite lösare än när man göra vanliga chokladbollar). Rulla bollarna och ställ in dem i kylen för att stelna nån timme eller två. Smält mörk choklad i vattenbad, rulla bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper på en bricka. Strö över lite havssalt och låt stå i kylen tills de har stelnat. ÄT OCH NJUT!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *