Mat & bak

Ett brödrecept – kalljästa frallor

En röd ledig dag tillsammans kräver sitt nybakade frukostbröd till finfrukosten. Ja, så är det faktiskt. Denna trettondag blev det nedanstående recept och man kan säkerligen ta lite av vilket mjöl som helst som man har hemma. Gör degen nu ikväll så har du riktigt gott och varmt bröd till frukost imorgon bitti.
 
 
Till cirka 20 frallor behövs följande:
– 25g jäst
– 5 dl kallt vatten
– 1 dl mjölk
– 2 tsk salt
– 1 msk honung
– 5 dl grahamsmjöl
– 7,5 dl vetemjöl special
 
Blanda först allt förutom mjölet, rör sedan i mjölet försiktigt. Det ska bli en rätt så kladdig deg. På med lite vetemjöl på toppen och ställ in i kylen, med bakduk på bunken, över natten. →  Sätt ugnen på 250grader på morgonen och dela bullarna i valfria former, vi gjorde trekanter, och lägg på bakplåtspapper.  Grädda i ca 9 minuter. → Låt svalna → Ät och njut.
 
Jag tror faktiskt jag ska göra ytterligare en sats deg så vi kan fylla frysen lite till..
 
 
Och så en liten frukostbubblare. Mild naturell yoghurt med kiwi och lite frön – så himla gott! Testa om du inte har gjort det. Slut på frukostförslag för den här gången.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *