Mat & bak

Rabarberpaj med hallon & vit choklad

Igår firade vi sambons födelsedag lite i efterskott och vi bjöd på rabarberpaj med hallon och vit choklad. Receptet är ett ihopkok av flera olika då vi inte hade tillräckligt med varken rabarber eller hallon för en hel paj och så kom jag på slutet på att vi hade en halv kaka vit choklad i skafferiet som borde ätas upp. Så vi tömde påsen på förra årets rabarber, gjorde slut på asken med hallon och blev till på köpet av med den vita chokladen. Älskar när allt går åt och inget svinn.
 
 
Degen är en klassisk smulpajsdeg och innehåller
▹ 200g smör
▹ 3,5 dl mjöl
▹ 1 dl socker
▹ 1 dl havregryn
 
 
Vet inte riktigt hur mycket bär det blev i slutändan men runt 400g, så det täcker hela pajbotten och lite till ungefär.
Om du använder frysta bär, blanda i 1msk potatismjöl också tillsammans med 0,5 dl socker. I med vit choklad, jag hade ca 60g och lägg sedan på degen.
 
 
 
In i ugnen (200grader) och grädda i ca 25min.
 
 
Avnjut på en solig altan, en skvalpig brygga eller i gröngräset.
 
De här är mitt bidrag till den nya finfina utmaningen ”Månadens gröna” som några personer har dragit ihop. Månadens råvara är rabarber och det fick bli något så klassiskt som en paj helt enkelt.
 

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *