Tänkt & funderat

Det bubblar i min hjärna

Just nu är det framförallt två saker som fyller mitt huvud. Kök (och lite andra mindre inredningsprojekt) samt min ”starta eget-idé”. Det liksom bubblar i min hjärna och jag kan inte sluta tänka på något av dessa två ämnen. Är tvungen att ha ett block nära hela tiden för att kunna skriva ner idéer som ploppar upp. Helt plötsligt känner jag att jag har alldeies för lite tid för att tänka. Sängdags kommer alldeles för snabbt på kvällarna och när jag slutar tidigt är det som att eftermiddagen bara rusar förbi.
 
 
Om vi ska ta och prata lite om det här med tid. Konstigt att när man precis fått lite tid över till annat än jobb så känns det som att den tiden inte räcker till, några timmar till ledigt för bubbliga idéer tack. Upplevde samma sak när jag gick från Stockholmspendlare till ”Ha mindre än 5min till jobbet-växjöbo” – hade helt plötsligt nära en timme extra på eftermiddagarna som jag till en början inte visste vad jag skulle göra med (tog ett bra tag innan jag ens fattade att åka hem från jobbet inte betydde att jag skulle börja med maten direkt vid hemkomst). Sen blev det självklart att komma hem vid den där tiden och det kändes inte längre som en extra timme.
 
 
Nu är ju det här ganska så stora projekt som rör sig i mitt huvud och det är ju inte konstigt att de då även tar mycket av min tid. Om jag ska ta steget att starta en egen liten verksamhet (vid sidan av mitt ordinarie jobb) vill jag ju vara så förbredd som möjligt, ha tänkt på allt som gås att tänka på och stå på en bra grund när jag väl kör igång (Och sen lära mig och göra om på vägen såklart). Jag skriver i små anteckningsböcker i soffan och i stora med läderpärmar vid matsalsbordet, på en post-it på jobbrasten och gör en mobilanteckning när en idé eller tanke kommer precis när jag ska somna. Anteckningsnörden i mig älskar det då mitt behov av att skriva ner saker alltid har varit stort (Får väl erkänna att inköpsbehovet av anteckningsböcker inte är så litet det heller..med eller utan anteckningsbehov..)
 
 
Som sagt. Det bubblar i min hjärna. Det är en riktigt härlig känsla även om den också kan vara frustrerande. Kan jag inte bli klar nu liksom? Men i och för sig, även fast det kommer vara fantastiskt att se resultaten av allt spånande såsmåningom så är det ju faktiskt just den här processen som är härligast att vara i, innan man måste ta tag i och lösa problem och tänka om kring saker och ting. När allt är lite perifiert och ogreppbart, när visionerna får ta över ibland och när kroppen känner känslan av att allt är möjligt. Bästa känslan, bubbel bubbel.
 
Vad får din hjärna att bubbla just nu?
 

No Comments

  • Anonym

    Jag känner igen mig så mycket! Min hjärna bubblar av tanken på att göra om mitt fjärde rum till en Walk in closet. Kan tänka på den hela dagar! Shopping och viktnedgång kan också bubbla hjärnan rätt mycket. Många drömmar just nu!! 😀

  • Sandra

    Åh, det låter så härligt! Blir dönyfiken dessutom och vill gärna hoppa in i din hjärna och få reda på vad den bubblar kring 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *