Tänkt & funderat

Om att inte vara så tillmötesgående

Idag hade jag medarbetarsamtal på jobbet. Gick igenom förra året och pratade om det nya. Mål och utveckling. Ett lite udda mål som jag fick skriva upp i min handlingsplan var att jag inte ska vara för tillmötesgående/flexibel med att boka besök. Jag är nämligen väldigt bra på att säga ja när jag borde säga nej och hitta tider för patienter i mitt schema som egentligen inte finns. Det funkar ju liksom inte i längden. Det är annars väldigt mycket jag, även privat, vill inte krångla och vill vara så tillmötesgående som möjligt. Säger hellre ja än nej och vill inte vara oartig, för att säga nej känns oartig även fast jag ju vet att det oftast inte är det. Så nu ska det här målet få mig att tänka efter en extra gång och våga säga nej eller föreslå en annan tid som verkligen finns i schemat. 
 
En timme efter mötet gick jag hem via blomsteraffären för att köpa en fredagsbukett och vad gör jag? Kan inte säga nej till floristen och köper det hon föreslår när jag velar. Alltså, ibland blir man ju lite trött på sig själv. Borde verkligen skriva upp att det där målet gäller privat också så kanske jag skulle klara av att hålla det ibland.
Tur att buketten är fin i alla fall och att den passar fint i köket. Lite dyrare än tänkt bara..  😉 Hoppas ni har en fin fredag!
 
 

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *