Listor

Tankar om 2016

Jag har inte längre nyårslöften utan jag skriver det nya året som rubrik i en fin anteckningsbok och så listar jag sådant som jag vill uppnå/göra/uppleva. Jag tänkte jag skulle dela med mig några av mina tankar kring 2016. Listorna skulle kunna göras långa men jag väljer att fokusera på några få punkter. I år ser boken ut så här, från Rifle & co.
 
 
Jag vill göra mer:
☐ Spela piano. Jag vill lära mig nya stycken och ta mig tiden att nöta, nöta och nöta lite till. Jag har pianot, 20 års pianospelande i ryggen och en massa nya noter. Det finns inga ursäkter. Så fort jag sätter mig där vid pianot så vet jag att jag kommer att njuta som bara den.
 
☐ Dokumentera mera. Ta med mig kameran, komma ihåg böcker jag läser och även skriva mer dagbok för mig själv. I och med det hoppas jag även att bloggen utvecklas.
 
☐ Engagera mig i något. Under större delen av mitt liv har jag varit aktiv i föreningar och jag känner att jag längtar tillbaka till att vara en del av något igen och föra något framåt alternativt hjälpa till på något sätt. Får se om det blir volontärarbete på något ställe, vara kontaktperson, hitta möjlighet att vara danslärare eller något helt annat.
 
☐ Träffa vänner som bor i andra städer. När jag bodde i Schweiz kunde jag åka tåg 1h40min enkel väg bara för att träffa ett gäng en kväll och sen åkte jag hem igen och oftast hittade vi på något på helgerna. Så extrem behöver jag ju inte vara nu men ändå planera i tid och besöka och bjuda hit de jag tycker så mycket om.
 
☐ Använda symaskinen. Förra året blev det ju en köksgardin till slut ändå och ett kuddfodral eller två borde jag ju kunna lyckas med om jag får 12 månader på mig..
 
Jag vill uppleva:
☐ Ett, för mig, helt nytt land. Vi får se vad det blir. 2015 var jag i Spanien för första gången.
☐ BAO live i sommar. Med Tommy Körberg och Helen Sjöholm (= typ mina idoler). Har velat se dem hur länge som helst och nu när jag såg att det är en turné så måste måste jag dit.
☐ En hel massa fina vardagsstunder och några festligare sådana.
☐ Ett lyckligt slut på 2016 och såklart ett lyckligt 2016 överlag.
 
Jag drömmer om:
☐ Paris. Som vanligt med andra ord. Jag hoppas vi kommer dit i år.
☐ Att skriva mer och annat än bara dagboksanteckningar men jag tar mig aldrig tiden. Kanske är 2016 året då det händer?
☐ Att vara med i en inredningstidning, eller mitt hem då. Men det är en långsiktlig dröm och gaanska ”egocentrisk” på ett sätt men jag står för det.
☐ Att gå ner till damen som äger antikaffären i vårt hus och fråga om jag får hjälpa till någon av de dagarna hon har öppet. Jobba i affär alltså, mitt drömjobb sedan typ alltid. Hoppas att det inte bara är en dröm när året är slut.
 

 
Jag vill hitta:
☐ En bra träningsrutin
☐ Fint porslin på loppis
☐ Inredningsinspiration till vårt sovrum då jag tycker det är svårt att inreda där inne.
☐ Ett bra sätt att organisera mina bilder på datorn. Nu är det en enda röra sen apple gjorde om bildbiblioteket och jag tycker det är ett värdelöst system..
 
Sen hoppas jag även att jag..
..läser lite oftare innan jag ska sova.
..går en promenad, kort som lång, ofta.
..är snäll mot mig själv.
..får ett bra jobbår och att jag får utvecklas ännu mer inom något område.
..unnar mig tulpaner och snittblommor lite då och då
..lär mig något helt nytt. Spelar ingen roll vad.
 
Om ett år utvärderas allt tänker jag mig och då får vi se vad som har hänt (och vad som inte har hänt) under året. Det blir sannerligen spännande. 
Har ni några tankar om 2016?

No Comments

 • Carolina

  Vilken fin och peppig lista! Tror ditt 2016 kommer bli ett hejdundrande år! Och angående det här med pianospelande: jag har spelat piano sedan jag var fem år och pluggade piano på utbildningen och sedan har jag även undervisat i piano. Någonstans där försvann min egen glöd för spelandet, tyvärr. Jag vet att det finns inom, mig men det blev helt enkelt för mycket tid vid de svartvita tangenterna och jag tänker att i år kanske är året då jag hittar tillbaka till pianot 🙂 Jag hoppas det i alla fall!

  Och du, inte är ditt hem i en inredningstidning en egocentrisk dröm – kör på bara! Det skulle göra sitt utmärkt där tror jag! Ha en fin lördag!

  • Maja

   Håller tummarna för att pianopeppen kommer tillbaka för dig också! Klinka lite barnvisor om inte annat ;-)Och tack för väldigt snäll kommentar om det här med inredningstidningsreportage.

 • Dorotea

  Tycker om din 2016-lista. Många roliga saker att ta tag i. Det kommer gå kanonbra. Det är jag säker på.

  Min lista finns på min nystartade blogg #bucketlist2016.

 • Klara

  Vilken fin nyårslista! Jag spelade piano när jag var yngre, men slutade efter bara ett par år vilket jag kan ångra lite nu. Piano är ett av världens finaste instrument, ju. Hoppas du får lära dig massor! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *