Listor

En lista som räknar ned.

Jag hittade denna lista hos Polichinelle för ett tag sen och nu har jag påtat ihop lite egna svar. Så här får ni reda på lite mer om mig.
 
10 saker jag tycker om:
▻ Åka på utflykt en ledig dag. Ha med fikakorg och spontanstanna där det passar. Eller ha ett specifikt mål, det går också bra det. 
▻ Dansa balett. Dansa modernt. Dansa jazz. Dansa helt enkelt. Det finns nog inget bättre egentligen.
▻ Helgfrukostar med bröd, ägg, yoghurt, te och kanske en apelsinklyfta eller två. Extra allt liksom. 
▻ Att skicka vykort och brev. Och få också såklart.
▻ Läsa en bra bok länge.
▻ Prata franska i Paris och förstå allt och kunna göra sig förstådd. Så himla glad att jag fullföljde min tonårsdröm att jag en dag ska kunna prata franska. Ett av mina bästa beslut och genomföranden.
▻ Hitta loppisfynd som jag letat efter länge
▻ Fylla på halvfulla glasburkar med havregryn, linfrön och müsli med mera så att de blir fulla igen. Möjligtvis ett konstigt beteende att känna tillfredsställelse då.
▻ Våfflor. Med glass och sylt då.
▻ Att se möjligheter. Ingenting är omöjligt och det går att se på saker och ting från tusen olika håll som ger hundra olika utfall.
 
9 saker jag inte tycker om:
▻ När jag måste planera om. Oftast så märker jag inte riktigt att jag har planerat en kväll eller så förrän något kommer i vägen. Jag gör det liksom automatiskt i huvudet och allt är frid och fröjd tills det vänds upp och ner (fast så dramatiskt är det egentligen inte..). 
▻ Ärtsoppa. Gillade det inte när jag åt det för första gången på lekis vid 6 års ålder och klarar fortfarande inte av lukten. Ibland måste jag gå ut från personalrummet när någon har en ärtsoppematåda, eller så får jag vända näsan åt ett annat håll och försöka att inte andas för kraftigt.
▻ Att bo långt från familj och vissa vänner men jag börjar ändock att acceptera att det är så det kommer att vara ungefär resten av livet.
▻ Cykla i ösregn utan regnstället på. Framförallt när man har tänkt på morgonen att man borde ta med sig regnbyxorna men sedan inte gör det..då är det suckar i omklädningsrummet på jobbet vid hemfärd vill jag lova.
▻ Förlora i spel och att inte ha rätt. Jag jobbar på det och hoppas det inte märks lika mycket utåt längre som det gjorde när jag var liten..
▻ Kaffe. Och jag har förlikat mig med tanken att jag nog aldrig kommer att bli så pass vuxen att jag börjar att förtära denna dryck. Doftar gott – smakar blä. Punkt.
▻ Negativa människor som ej ser lösningar.
▻ Åka snabba åkattraktioner på Liseberg (eller annat valfritt nöjesfält)
▻ Att det är stökigt hemma när någon kommer och hälsar på oväntat. Då tokstädar jag om det så bara är i några minuter som det hinns med.
 
8 bloggar jag läser:
 
 
7 saker jag vill göra i framtiden:
▻ Bo i ett hus med glasveranda
▻ Besöka Norrland
 Måla en tavla 
▻ Hyra ett hus i Frankrike med vänner och bo där hela semestern
▻ Gå en teaterkurs och spela en liten roll i en föreställning
▻ Vidareutbilda mig
▻ Åka tillbaka till Schweiz
 
 
6 saker jag är rädd för:
▻ Kor i kohagar (skojar inte)
▻ Katter (skojar fortfarande inte)
▻ Eld. Har en gång varit med om att vår buss brann upp på autoban i Österrike på väg hem från Italien och jag tror att det har lite med det att göra. Jag har extrem respekt för eld i form av brasor men tycker det är mysigt med tända ljus för jag känner att jag har mer kontroll där.
▻ Att nära och kära ska dö. Men det försöker jag inte tänka på för mycket, det vore ju inte bra för själen.
▻ Att tvättmaskinen ska gå sönder när jag står i tvättstugan och golvet ska fyllas med vatten..
▻ Skräckfilmer. Fast jag ska inte säga att jag har sett någon i och för sig..
 
5 platser jag tycker om att vara på:
▻ I en danssal
▻ Framför ett piano
▻ I Kalles famn
▻ Hemma
▻ Var som helst där fina vänner finns som jag inte träffar så ofta
 
4 ord som beskriver mig:
▻ Positiv. Ibland lite för positiv och ibland har jag tagit för vana för att be om ursäkt för att jag är så positiv och försöker se på saker på ett positivt sätt fast det egentligen inte är det just då.
▻ Engagerad
▻ Känslig
▻ Flexibel. Det var ordet som nämndes flest gånger på mitt lönsesamtal härom veckan. Jag har bytt patientkategorier fram och tillbaka, bytt skrivbord x 3 och tagit fackligt ansvar då det behövdes en ny. Och så vidare så att säga.
 
3 saker jag ser fram emot:
▻ Semester i Sverige och i Spanien i år
▻ Att få fira påsk i min hemstad
▻ Nästa helg när vi ska besöka vänner vi inte har träffat på väldigt länge. En liten bebis har de hunnit få också, det blir mysigt det.
 
2 bra filmer:
▻ Singing in the rain
▻ Grand Budapest Hotel
 
1 bra låt:
 
 
 

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *