Tänkt & funderat

Vägen avgör inte alltid målet

Denna rubrik hade jag på en text som jag skrev för mitt gamla gymnasieprogram då de ville ha texter från gamla elever som skrev om vad estet gjort för dem. Det jag ville få fram var att även fast vi gör en massa val här i livet som vi tänker ska leda oss åt ett håll så behöver det inte utesluta alla de där andra sakerna, vägarna, drömmarna som man också har någonstans där i bakhuvudet. 
 
Jag har gått en fyraårig universitetsutbildning men det betyder inte att jag kommer att arbeta med just det mina resterande år i arbetslivet (Som ju är ungefär 40år..). Jag kan visserligen jobba med lite olika inriktningar och med olika patientkategorier men jag känner på mig att jag kommer att söka mig åt andra håll såsmåningom. Kanske inte så himla långt från min utbildning men ändå något annat eller så blir det just det, något helt annat. Jag skulle tycka att det vore urkul att våga starta eget, kanske en liten butik med böcker och finheter, eller att fortsätta jobba inom vården men tex som samordnare/utbildare/strateg eller vad det nu kan tänkas finnas för jobb. Jag tror dock inte att det kommer att hända de närmsta åren men det känns bra att ha sådana tankar och mål längre fram att sträva mot. Jag står därmed aldrig still där jag är just nu.
 
Vi får helt enkelt aldrig sluta drömma. Vägen vi valt är inte huggen i sten. Vi kan ta några senvägar på vår färd eller göra små (eller större) utflykter från där vi står just nu men sedan komma tillbaka till grundtanken (om vi vill). Livet är det viktigaste vi har och det gäller att vi fyller det med sådant vi tycker om och inte fastna i ett val som tidigare gjorts. Livet förändras och nya förutsättningar skapas hela tiden men du måste ta steget att följa med om du känner att du vill det. Självklart är det lika rätt att vara kvar där man är och inte förändra om det är det som känns bäst. Lyssna på ditt eget hjärta helt enkelt. Världen är så stor så stor och du har alla möjligheter att snirkla dig fram på din väg på ditt eget sätt, fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit. Glöm inte det.
 

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *