Okategoriserade

Lucka tio

Dag 10. En bild på ditt favoritdjur. (Julkalender).
 
Alltså, jag och djur, det går liksom inte riktigt ihop. Eller jo, hundar funkar faktiskt (fast inte om jag möter en lös/okopplad hund ute någonstans, typ i skogen. Då dör jag typ av rädsla..men alla hundar som jag träffar hemma hos folk känns snälla), så jag måste helt klart säga hund på favoritdjursfrågan. Men jag har alltid (typ) varit pälsdjursallergiker så jag och djuren har aldrig fått någon bra start tillsammans. Jag har sjukt stor respekt för dem. Jag red när jag var i 9-års åldern. Jag vågade aldrig trava, jag var alltid den som gick in i mitten när det var dags att sätta fart och de andra travade runt runt mig. Jag är rädd för katter. Ja, du läste rätt. Rädd. ”Kan inte vara ensam i samma rum som dem-rädd”, ”går över på andra sidan gatan när jag ser en katt”-rädd.
Jag blir till och med rädd när jag ser ett rådjur när jag är på berget (som vi säger) hemma. Ja, förmodligen blir jag räddare för dem än de är för mig..
 
Jag minns dock att jag älskade att gå ut och gå med en hund som heter Ludde. Jag, morfar och Ludde gick på promenad tillsammans när jag var mindre. Han ägdes av ett par vi kände och jag tyckte mycket om att hålla i kopplet.
 
Så, det här får nog ändå bli ett bildlöst inlägg. För jag är rädd. Och jag har inget favoritdjur som har ett namn, som lever eller som har levt. Jag vill vara en djurmänniska men det går liksom inte. Så är det.

No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *