Au-pair i Schweiz

Solbränna i ansiktet

Det här blev verkligen en vandringshelg.
I morgon blir det verkligen träningsvärk.

Igår mötte vi upp vid halv 10 snåret och tåg bussen upp till Mont Crossin. Hittade ruttten – satte kosan mot Mont Soleil. Vandrade i en sådär 2 timmar innan vi hittade ett ”Tjuren Ferdinand träd” var under vi satte oss och åt vår medhavda matsäck. Baguett, philadelphia ost, frukt, hembakt kola och pricken över i:et – Chokladfondue.
Hade det skönt i solen en bra stund och njöt som bara den. Vandrade tillbaka, framme runt 16-tiden och satte oss och väntade på bussen. Trodde att det skulle komma en kl15.48 men tydligen var det kl17 som den gick..
Vi delade på oss i St:imier och jag och Hanna tog tåget hem till mig. En härlig dusch och lite mat senare var vi fit for fight för en tur till Bienne och den pågående le Carnaval. Orkestrar med roliga,tjusiga och påhittiga utklädnader (antagligen deras vanliga uniformer), matstånd och massa folk fyllde gatorna och det var riktigt trevligt att promenera runt. Efter en fruktdrink på en bar tog vi tåget hem och somnade gott.

Idag började vi lugnt med frukost och Romplanering. Trodde att vi skulle kunna lyssna på melodifestivalen med det gick inte det.
Åt en sallad till lunch och sedan bestämde vi oss för att ta en promenad. 
Som utvecklades till en vandring på 2 timmar som såg väl ut ungefär så här. Hittade en väg i en skog (En till ! :-)) – tappade bort vägen i skogen – fortsatte ändå – vandrade uppför (vi besteg ett berg!) i 3 meter (typ) höga lövhögar – såg till sist lite blå himmel långt upp bland träden – hittade ett hus – jag rev upp fingret på taggtråd när vi skulle hoppa över stängslet- träffade trevlig kvinna – blev omplåstrad och fick vatten (som vi naturligtvis inte tagit med oss för vi tänkte ju inte att vi skulle gå så långt) – hon visade den rätta vägen – vi tappade bort den rätta vägen…- vi hittade den igen – gick neråt,neråt,neråt – spanade in de nya dyra husen i Court – Hemma!

Som sagt.
Träningsvärk here I Come!

Lite bilder från helgen.
image217

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *